Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Nostalgi og nyskabelse: En pølsevogn fra 1962 åbner med nye hotdogs på menuen 

Af Jan L. Pedersen

Byens pølsevogne er ikke ligefrem kendt for mangfoldighed. De få, der er tilbage, laver stort set det samme, og råvarerne kommer oftest fra de samme store fødevareproducenter. Men midt i corona-krisen melder en ny spiller sig klar på den aarhusianske hotdog-scene:

 

Det sker, når den renoverede og klassiske pølsevogn fra 1962 åbner på Tangkrogen med hele seks forskellige hotdogs på menukortet. 

 

Åbner i dag – den 24. april

Pølsevognen skulle egentlig først åbne den 1. maj, men på grund af det gode vejr, og fordi der er udendørs bilkoncert i aften på Tangkrogen, åbner pølsevognen allerede i dag. Kun for takeaway, selvfølgelig. Der er ingen siddepladser, før regeringen genåbner landet. 

Nostalgi og nyskabelse: En pølsevogn fra 1962 åbner med nye hotdogs på menuen 

Pølsevognen holder åbent hele sommeren. Selve vognen er af typen med motor, som man stadig ser i København; altså en pølsevogn, som kan trilles af sted. I Aarhus er denne type vogne for længst jaget ud af byen. Men nu kan vi altså se en af de originale vogne i drift.

 

Håndværks- og kvalitetshotdogs

Ordet “gourmet-hotdog” er gennemtæsket og misbrugt. Så hvad kalder man hotdogs, hvor alt er hjemmelavet? Jürgen Frühwirth, Früd Brasserie & Restaurant og pølsevognen hælder mere til at kalde deres hotdogs for “kvalitets-hotdogs”. For råvarene er af god kvalitet, og stort set alt er hjemmelavet. Pølserne kommer primært fra Troldegården syd for Aarhus, og eller laver man dem selv. Alt fra ketchup til ristede løg stammer fra eget køkken. 

Nostalgi og nyskabelse: En pølsevogn fra 1962 åbner med nye hotdogs på menuen 

Det samme gælder med alt det andet og nye på de hotdogs, som vi ikke har smagt før. Det gælder blandt andet “schnitzel-doggen”, som Jürgen Frühwirth glæder sig mest til at servere. Det samme med “håndværkeren”, som heller ikke er set før. 

Nostalgi og nyskabelse: En pølsevogn fra 1962 åbner med nye hotdogs på menuen 
“Håndværkeren”

 

Åbent fra klokken 12

Den gamle, klassiske pølsevogn holder åbent hver dag fra klokken 12 og lukker tidligst klokken 18. Men når vejret er godt, eller som i dag, da der sker noget på Tangkrogen, holder pølsevognen sent åbent – så længe der er kunder. 

 

Foruden pølser og hotdogs er der kaffe og kage. Men også gin/tonic og fadøl til priser på 30 kroner stykket. Dette tilbud gælder hele sommeren. 

Nostalgi og nyskabelse: En pølsevogn fra 1962 åbner med nye hotdogs på menuen 

 

Pølsevognen hos Früd Brasserie & Restaurant

Dalgas Avenue 54
8000 Aarhus C
Mail: info@frud.dk

 

 

Del artikel

Andre læser også