//Shopping

Luksus leveret til døren: Eksklusiv kaviar kommer til Danmark

Tre-stjernede Michelin-restauranter i Frankrig serverer det, det bliver solgt i New York og Hongkong, og nu kommer noget af verdens bedste kaviar til Danmark.

 

Det er virksomheden PremiumCaviar, der varmer op til at servere den dyre delikatesse, som egentlig “bare” er saltet fiskerogn. Den ægte vare stammer fra støren, der gyder i Det Kaspiske Hav. Og nu er PremiumCaviar altså blevet officiel leverandør til private i Danmark.

 

Kaviar og Champagne

“Vores intention er at skabe et univers omkring Kaviari Caviar, hvor der er fokus på Champagne Pairing og Food Pairing af de fem forskellige varianter; Baeri, Oscietre, Oscietre Gold, Kristal og Beluga,” fortæller indehaver Rasmus Hilstrøm Bach-Lauritsen.

 

40 års erfaring

Kaviaris eksklusive kaviar leveres fra en familieejet virksomhed i Paris etableret af Raphaël Bouchez og Jacques Nebot for 40 år siden. Familien følger fortsat tæt med i opdrættelsen af stør og den kostbare kaviar.

 

Tre af verdens bedste slags kaviar – beluga, osetra og sevruga – blev længe fisket i Det Kaspiske Hav, hvilket gjorde støren til en truet størrelse. Derfor fiskes nu i beskyttede, åbne fiskefarme.

 

Levering fra dag til dag

Det danske firma med adresse i Hvidovre vil levere på dagen i København og fra dag til dag – i termobokse – i resten af Danmark.

 

På sigt planlægger PremiumCaviar workshops og prøvesmagninger.

 

Kaviaren fra Kaviari findes i dåser a 30 og 50 gram på lager, men den kan også leveres i dåser a 100, 125, 250, 500 og 1.000 gram. Aarhus Update har forgæves forsøgt at få oplyst de danske priser.

 

Hos Kaviari i Paris er det muligt at bestille 30 g Caviar Transmontanus for 48 euro (360 kr.), imens 50 gram Caviar Pressé løber op i 100 euro (750 kr.).

 

Tilhørende blinis koster blot 5 euro (38 kr.) for 16 stk., og den uundværlige teske af træ (man spiser ikke kaviar med stål- eller sølvbestik!) står i 10 euro (75 kr.).

 

Eftertragtet spise

Kaviar har været en eftertragtet spise i århundreder, og overfiskeri er årsagen til, at stør-fisken er blevet truet – og rognen en eftertragtet vare.

 

Det er kun rogn fra en af de 24 arter af stør, der må kaldes kaviar – ligesom kun bobler fra Champagne-distriktet må kaldes Champagne.

 

Sidstnævnte er PremiumCaviars søsterselskab leveringsdygtig i. Indehaver Rasmus Hilstrøm Bach-Lauritsen grundlagde importøren PremiumBottles for fem år siden og tilbyder bl.a. high end-vin, champagne og spiritus via sin webshop og fra lageret i Hvidovre.

 

PremiumCaviar forventer at kunne lancere sin webshop onsdag eller torsdag den 9. eller 10. oktober, oplyser indehaveren.

 

PremiumCaviar

Byvej 55
2650 Hvidovre
www.premiumcaviar.dk
www.premiumbottles.dk

 

Shopping Se alle

Udvalgte artikler Se alle

Tilmeld nyhedsbrev