//Nyheder

Presset af corona: “Aarhusiansk foreningliv skal have et økonomisk sikkerhedsnet”

Venstre i Aarhus mener, at idræt- og foreningslivet skal have politikernes fulde opmærksomhed

 

Metaltrætheden har sat ind i det aarhusianske idræts- og foreningsliv, og de nye restriktioner betyder, at man igen må dysse ned for aktiviteterne. Fra mandag blev der indført loft på 50 personer for børn og unges idrætsaktiviteter, mens der for øvrige idrætsudøvere gælder et loft på 10 personer.

 

Venstre i Aarhus opfordrer nu rådmand for Kultur og Beskæftigelse, Rabih Azad-Ahmad (RV) og borgmester Jacob Bundsgaard (S) til straks at indkalde til dialogmøde om idrættens og foreningslivets aktuelle vilkår, skriver partiet i en pressemeddelelse.

 

“Siden corona ramte Danmark og Aarhus har idrætten og foreningslivet været sat under pres. Dette pres er nu øget markant med de seneste stramninger, og derfor ser og hører vi nu, at flere foreninger begynder at miste modet og gejsten. Aktiviteter tvinges til at lukke ned og det gør at mange foreninger, ledere og ildsjæle bliver pressede,” skriver Venstre.

 

Partiet mener, at kommune nu skal træde til med økonomisk hjælp og rådgivning. “Idræts- og foreningsverdenen er en vigtig del af fundamentet for vores velfærdssamfund, og derfor har vi en forpligtelse til at hjælpe nu, hvor eksistensen trues af en udefra kommende fjende.”

 

Derfor beder Venstre om, at kulturrådmanden og borgmesteren indkalder byrådets partier og foreningslivets aktører til et dialogmøde for at lægge et økonomisk sikkerhedsnet ud under foreningerne.

 

 

 

Nyheder Se flere

Seneste artikler Se flere

Tilmeld nyhedsbrev