//Nyheder

Protester over nyt hotel i Nørre Allé:“Stop nu den overbebyggelse”

Naboer undrer sig over nedrivning af bevaringsværdige huse i Nørre Allé og hotelbyggeri. Enkelte partier er bekymrede og vil have flere svar.

 

Planer om at bygge et hotel i fem etager i Nørre Allé skaber stor modstand. Flere naboer har i høringsfasen gjort indsigelser mod byggeriet, der vil rive to bevaringsværdige huse ned på Nørre Allé 72 og 74. Hotellet, der er tegnet af Arkitema, vil få en restaurant eller hotelcafé i stueetagen og 16 værelser på de øvrige etager.

Naboerne påpeger, at byggeriet giver indbliks- og skyggegener, at der mangler parkeringspladser, og at hotellet ikke passer ind i gadens arkitektur.

 

I indsigelsen fra Lollandsgadekvarterets Gadelav står der blandt andet:

“Stop nu den overbebyggelse, inden det går helt galt. Fint med infill i harmoni med omgivelserne, men der er kommet konsekvent en ekstra etage på alt, og det bliver alt for meget. Det samme gør sig gældende for dette projekt.”

 

Tegning af det foreslåede hotel i Nørre Allé.Visualisering: Arkitema Architects

 

Carsten Gjørtz, der er arkitekt og tidligere nabo til byggeriet, undrer sig også over, at man vil bygge hotel på denne placering. “Det er en underlig idé. Man finder de her små charmerende huse med masser af historie og sjæl og vil rive dem ned for et højt hotelbyggeri. Det er ikke særlig følsomt over for hverken byens profil eller menneskene, der bor der,” siger Carsten Gjørtz og tilføjer:

“Selvfølgelig skal byens udvikle sig, men man skal gøre det på en bæredygtig, elegant og værdig måde, så man husker at få historien med,” mener arkitekten.

 

Overvejes grundigt

Hotelbyggeriet, der var i nabo-høring i 2018, blev diskuteret på magistratsmødet mandag morgen. Rådmand Jette Skive (DF), rådmand Rabih Azad-Ahmad (R) og Keld Hvalsø (EL) tog forbehold, men et flertal tilsluttede sig indstillingen.

 

Ifølge magistratsmedlem Lone Hindø (S) skal udformningen af hotellet dog drøftes nærmere. “Vi vil afvente en meget grundig udvalgsbehandling. Vi synes, det er en god idé med et hotel på placeringen, men det er udformningen af det, som skal overvejes nøje,” siger Lone Hindø.

Tegning af det mulige hotel i Nørre Allé.Visualisering: Arkitema Architects

 

De Radikale venter med at tage stilling til projektet. “Det er ikke, fordi vi har noget imod, at man bygger et hotel i Nørre Allé, men vi har en række bekymringspunkter, vi gerne vil have svar på,” siger Rabih Azad-Ahmad, der er rådmand for Kultur og Borgerservice.

 

Partiet har spørgsmål om de bevaringsværdige bygninger, højden på byggeriet og mulige trafikale udfordringer. “Det er vigtigt, at vi tænker os godt om, før vi river ned og bygger nyt. Derfor vil vi have en række spørgsmål besvaret i udvalgsbehandlingen, inden vi tager endelig stilling til projektet,” siger han.

 

Det gør også indtryk, at så mange naboer protesterer. “Området har sin egen dna, og det forstår jeg godt, at man gerne vil bevare. Det er dejligt, at vi har nogle borgere, der er engagerede og vil passe godt på bykvaliteten. Derfor skal vi også gøre os nogle grundige overvejelse om det her,” mener den radikale politiker.

 

Forslaget om hotelbyggeri skal nu drøftes på et kommende byrådsmøde.

 

Nyheder Se flere

Seneste artikler Se flere

Tilmeld nyhedsbrev