//Restaurant

Rooftop Sessions by NO16: Oasen på toppen af havnen slår det meste for tiden  

På udvalgte fredage i sommerhalvåret 2018, holder Restauranten No16, der ligger ved havnen, deres 200 m2 store tagterrasse åben. Med storslået panoramaudsigt ud over Aarhus by og havn kan du nyde mad lavet på stedet, skarpe drinks, vin, bobler og øl. Klokken 16 slår de dørene op. Derefter kan man nyde festen indtil klokken 23 – hvis vejret er til det, og det har det været hver gang.

DJ og bands

Tagterrassen er delvist overdækket. Der er plads til 150 personer, hvoraf der er godt 100 siddepladser. Der er dækket op med hvide duge. Flere borde var reserverede til større eller mindre selskaber, den dag vi var forbi. Nu var det også godt vejr, og der var hurtig fyldt op.

Til hver fredagsbar vil der være DJ, band eller solister, der sørger for musikken. Det er den gamle garde, med Mads Laumann og Claus Green, som var bag pulten, da vi var der.

Når sulten melder sig

Menuen varierer fra gang til gang, men der vil altid være et pænt varieret kort at vælge fra. Vi prøvede dagens ret til 125 kroner, der var unghane med danske forårsløg, nye danske kartofler og friske grønne asparges og en morkel-glace. En sommerret som bare smagte godt, og et kup til prisen.

Summer burgeren

En hjemmelavet burger til 95 kroner med hakket hereford kød, med en økologisk bolle og skyrdressing er som skabt til kolde øl. Den her var saftig og grillet perfekt. Den smagte godt, og var enkel uden så meget ævl. Nå ja, jeg glemte, at der også var lidt grøn i den.

Hotdogs og cocktails

Vi testede lige en hotdog ligeledes til 95 kroner. Det var en ramsløgs- og kalvepølse, som var i doggen. Hjemmebagte brioche brød i høj klasse. Hjemmerørt sennep og ketchup i den lidt mere stærke ende samt rodfrugtchips.

Den var suveræn. Men man skal være klar på, at den er spicy. Hold op, hvor var den god. Den bedste dog jeg har smagt i meget lang tid.

Tapas på et bræt

I delegenren var der et tapasbræt til 140 kroner for to personer. Der var vildsvinesalami med æbler, salami med porter og fennikel, en chorizo en lagret dansk brie, emmentaler, friskbagt brød og noget forskelligt dip til. En fin pris, og perfekt som deler.

Drikkevarer til venlige priser

Der er 11 forskellige cocktails. Prisen er 75 kroner stykket. Vi prøvede cocktailene Reminder of summer og Cosmopolitan. Velsmagende og flotte. I baren står friske bartendere, der gerne jonglerer med flaskerne, inden cocktailen kommer i glasset. Vin og bobler fås fra 50 kroner og opefter.

God betjening

NO16 er et af de steder, som har et godt og indøvet team. Personalet er meget imødekommende, og har styr på tingene, så du kan læne dig tilbage og skyde weekenden godt i gang.

Stemningen er helt unik. Der er fest, hygge, glade gæster og gang i den. Et perfekt sted til en dag/aften med venner, kolleger eller familie. Eneste kritikpunkt er, at tagterrassen ikke er åben noget mere.

Vurdering

Maden var god. Ingen tvivl. Drikkevarerne ligeså. Især deres cocktail var lette at have med at gøre. Udsigten og miljøet på havnen løfter klart stemningen, og det er unikt her på toppen. Den helt specielle atmosfære ser vi ikke andre steder i Aarhus. Her kommer folk for at hygge sig og være sammen. Maden, og det man drikker, er ikke afgørende, selvom det var pivhamrende godt til prisen, men det er stemningen, og at sidde på toppen med udsigt til den gamle industrihavn. Det er unikt, og klart en anbefaling af de helt store værdig.

Der er rift om pladserne, så hvis du vil være sikker på et bord, er det en god ide at booke det på forhånd.

NO16 – Rooftop Sessions by NO16

Europaplads 16
8000 Aarhus C
www.no16.nu

 

Restaurant Se flere

Seneste artikler Se flere

Tilmeld nyhedsbrev