//Nyheder

Salg af sommerhuse går amok: “Det er helt vanvittigt”

Hos Realmæglerne har man haft den bedste salgsmåned i 32 år. Det er der flere grunde til.

 

I lang tid var der frygt for, at coronakrisen ville koste de danske boligejer – og dermed den danske økonomi – dyrt. Indtil videre har huspriserne dog holdt niveau, men kigger man på sommerhusmarkedet, så bliver ejerne nærmest forgyldt.

 

En ny undersøgelse fra RealMæglerne viser i hvert fald, at priserne på sommerhuse skyder til vejrs under coronakrisen. I maj er salget af fritidshuse hos mægler-kæden steget med 68 procent i forhold til maj 2018 og med 15,5 procent i forhold til maj 2019, som var et rekordår.

 

“Det er den bedste salgsmåned i kædens historie siden 1988. Det er en helt vanvittig udvikling,” siger Preben Merrild Angelo, direktør i RealMæglerne med 105 butikker i Danmark.

 

Den vilde udvikling kan ifølge direktøren skyldes, at tusindvist af danskere er på udkig efter sommerhuse som alternativ til udlandsrejser denne sommer, og det har gjort sommerhusene til en eftertragtet vare.

 

” Det er en højest bemærkelsesværdig situation, som bunder i en skøn kombination af gunstige lånevilkår, langsigtede investeringer i familielivet, klimahensyn og konsekvenser af Corona, som flytter ferie- og rejseaktiviteter over i et nyt perspektiv og forskyder markedet. Sommerhuse er hot igen,” siger han.

 

Tallene hos kædens mange mæglere indikerer, at over halvdelen af landets sommerhusejere har haftig en gunstig prisudvikling:

  • 40 procent har oplevet en prisudvikling på mellem 0 og +5 procent
  • 12 procent har oplevet en prisudvikling på mellem 5 og +10 procent
  • 2 procent har oplevet en prisudvikling på mere end +10 procent
  • 42 procent har oplevet en uændret prisudvikling
  • 4 procent har oplevet en negativ prisudvikling på mellem 0 og -5 procent¨

 

“Det siger vel alt? Vi oplever, at Coronakrisen forgylder fritidshusejerne, fordi de har en vare, der pludselig er meget, meget eftertragtet,” slutter Preben Merrild Angelo.

 

Nyheder Se flere

Seneste artikler Se flere

Tilmeld nyhedsbrev