//Teater og kultur

Salling donerer igen: Musikhuset får 11 millioner kroner til større foyer

Musikhuset får bedre plads til de mange gæster i foyeren mellem den nye og den gamle del. Der bliver også lavet bænke og en ny bar

 

Når Musikhuset fejrer sin 40 års fødselsdag i 2022, bliver der plads til flere gæster – eller bedre plads til de mange gæster. Endnu en af Salling Fondenes utallige donationer blev i dag, tirsdag 2. juni, offentliggjort på et pressemøde i Musikhuset. Fondene har givet 11 millioner kroner til inddragelse af noget af det grønne areal mellem den gamle del af Musikhuset og den nye del, der er fra 2007.

 

Det er tiltrængt, for med cirka en million gæster om året bliver der ind imellem trangt i pauserne, når der er arrangementer i mange af husets sale.

 

Det er helt rigtigt

“Det føles helt rigtig og meget naturligt at støtte ny nedre foyer, der vil give Musikhusets gæster en ny oplevelse. Og det er så fint, at det kan nå at blive færdigt til fødselsdagen,” sagde Karin Salling, der var Salling Fondenes repræsentant på mødet.

 

“Jeg kommer selv meget tit som gæst og er blevet spurgt om, hvorfor jeg ikke bare flytter min seng herned. Det her hus etablerer fælleskaber i hverdagen for alle aldre,” fortsatte Karin Salling.

Karin salling var som altid Salling Fondenes repræsentant, da de offentliggjorde deres næste donation. Den er til en ny nedre foyer i Musikhuset, og det er ifølge direktør Jan Christensen (t.h.) tiltrængt. Foto: Tahmasbi

 

Udvidelsen giver et større opholdsområde og nye sidde-, stå- og hvile-områder. Der bliver også en ny pause-bar, som skal gøre køerne i pauserne kortere.

 

“Når vi har 1.300 gæster i symfonisk sal, 1.000 i rytmisk sal og arrangementer på nogle af vores mindre steder, kan her være meget forskellige kulturer og rigtig mange mennesker i nedre foyer. Nogle hører rock, mens andre kommer for at opleve noget fra renæssancen, og det kan være svært at time deres pauser, så de falder på forskellige tidspunkter,” forklarede Musikhusets direktør, Jan Christensen.

 

En lysere fremtid

Han pointerede, at det er positivt, at Musikhuset er vokset ud af sine rammer, og det ikke er første gang. Den øverste foyer er også tidligere blevet udvidet. Musikhuset kunne godt ønske sig en endnu større udvidelse denne gang, men det er det muliges kunst. Der skal blandt andet tages hensyn til brandvejene.

 

Nedre foyer udvides med 150 kvadratmeter. Trappen bliver af træ, og der bliver bænke langs rummet. Ovenfor trappen og ind til høre bliver der en pause-café. Illustration: Musikhuset

 

Symfoniorkesterets musikchef, Jesper Nordin, påpegede, at det er en dejlig afveksling at arbejde med ombygningsprojektet, der peger fremad og ud i fremtiden, hvor alt måske igen er som før corona. For lige nu giver den Musikhuset utrolig mange udfordringer. “Vi er lige nu som kinesiske cirkusartister, der jonglere med mange tallerkner, for der sker hele tiden noget, og vi har mange koncerter og sale. Det er rart at arbejde med noget, der rækker længere ud i fremtiden,” sagde han.

 

Kulturrådmanden, Rabih Azad-Ahmad, er begejstret over det løft, donationen er til kulturlivet, der skal løbes i gang. Og netop kulturen er utrolig vigtig for aarhusianerne, viser en nyere undersøgelse. “Det bliver da også bare rart, at man i mængden kan finde dem, man følges med, når man er i Musikhuset,” sagde han.

 

Der bygges næste sommer

C.F. Møller har tegnet foyerens udvidelse. Arbejdet med den går i gang i juni, juli og august i 2021. Budgettet for tilbygningen er 14 millioner kroner, så Musikhuset betaler selv de sidste tre millioner kroner.

 

 

Teater og kultur Se flere

Seneste artikler Se flere

Tilmeld nyhedsbrev