//Restaurant, Takeaway

Soup Nerds: Nyt menukort med chili sin carne og sandwich

Soup Nerds i Borggade har specialiseret sig i supper, der skifter med årstiden. Derfor er menukortet nu ændret – og det har givet plads til et par spændende nyheder. Den oprindelige græskarsuppe er erstattet af en lidt mere spicy gulerodssuppe, mens svampesuppen er udskiftet med en kraftig chili sin carne – og så er kortet udvidet med en sandwich.

 

Intet varer evigt, og det gælder også årstidens råvarer. Derfor har Soup Nerds nu lavet de første rullende udskiftninger i deres menukort. Første nyhed er Clarabelle’s Caring Carrot, en cremet og let spicy gulerodssuppe, der med både ingefær og chiliflager har kant.

 

Som de øvrige supper hos Soup Nerds serveres suppen med en masse fyld og toppings, der her består af bagte og syltede gulerødder og syltet porre. Toppings er frisk urtesalat, creme fraiche, syltet chili, ristede græskarkerner og rugbrødscroutoner, og hvis man dropper creme fraiche er suppen vegansk – og uden rugbrødscroutonerne tilmed glutenfri.

 

Chili con carne uden kød

En anden nyhed er Chuck’s Charming Chili, der er en mættende chili sin carne med både konsistens og smag næsten som en klassisk chili con carne. Retten er baseret på rene råvarer, og indeholder hverken plantefars eller tilsvarende soya-baserede produkter. Til gengæld serveres den med syltede løg, friske urter, creme fraiche, chili, ristede maltkerner og ristede hampefrø – og uden creme fraiche er også denne ret vegansk.

 

En anderledes sandwich mod madspild

Soup Nerds har fra starten lagt stor vægt på smagsoplevelsen, og derfor har det taget lidt tid at udvide menukortet med andet end supper. Men nu lancerer Soup Nerds en sandwich under navnet Soupwich #1. ”Vi har tøvet lidt med at sætte andet end suppe på kortet, for det skulle jo kunne leve op til vores høje krav om smag og kvalitet, men med Soupwich #1 har vi fundet et mix, der både sikrer den gode smag og en lidt anderledes oplevelse”, siger Michael Hübertz, der står bag Soup Nerds.

På en bund af cremet gulerods-spread og frisk urtesalat indeholder Soupwich #1 syltede græskar, bagte gulrødder, syltede løg, syltede chili samt ristede hampefrø, der fuldendes med frisk salat og hjemmelavet grønkålspesto. ”Størstedelen af fyldet består af de samme ingredienser, som vi bruger i supperne, hvilket – udover den lidt anderledes smag – også reducerer madspild. Soup Nerds kæmper aktivt mod madspild, hvorfor vi er tilknyttet REFOOD-ordningen, der er Danmarks første mod madspild”, fortæller Michael Hübertz.

 

Fokus på reel bæredygtighed

Men madspild er ikke det eneste fokuspunkt for Soup Nerds. ”Bæredygtighed er en central kerneværdi for os, og derfor er alle varer 100% økologiske og uden kød, ligesom al emballage er bionedbrydelig. Kaffe og te er fair trade og strømmen kommer fra vindenergi. Men det er alt sammen ligegyldigt, hvis ikke smagen er i top. Derfor er flere af vores supper udviklet af en lokal Michelin-kok, og derfor prøver vi hver dag at leve op til vores mantra om, at ikke to skefulde er ens – og indtil videre går det vist meget godt”, slutter Michael Hübertz.

Borggade ligger i Borggade 16 lige ved Nørregade, hvor Café Ganefryd tidligere lå, og åbnede i november 2018. Soup Nerds fik i øvrigt ”Årets Bæredygtighedspris” på Aarhus Street Food Festival 2018.

 

Soup Nerds Aarhus

Borggade 16
8000 Aarhus C
Telefon: +45 60 58 82 86
Info-mail: info@soupnerds.com
Bestilling-mail: order@soupnerds.com
Website

 

 

 

Restaurant Se alle

Udvalgte artikler Se alle

Tilmeld nyhedsbrev

Vi bruger cookies!

Her på sitet bruger vi cookies i forbindelse med bl.a. trafikmåling, for at kunne udvikle bedre og mere målrettede brugeroplevelser.

Ved at benytte sitet accepterer du brugen af cookies.

Læs mere om cookies her.

Accepter Forlad sitet