//Barer, Værtshuse

Spindelvæv, støv og rotter: Bøde til kendt værtshus

2,5 timer tog det Fødevarestyrelsens kontrollanter at inspicere det kendte, gamle værtshus Cirkuskroen på Skovvejen den 9. august, og det udløste indskærpelser, et bødeforlæg på 10.000 kroner samt en tre sider lang kontrolrapport, som nu skal hænge synligt fremme på stedet.

 

Den var bl.a. gal med håndteringen af fødevarer, hvilket udløste bødeforlægget.

 

Rotter i gården

Flæskesvær, øl, vand og andre drikkevarer blev opbevaret i et skur i gården, hvor Fødevarestyrelsen fandt ekskrementer fra rotter.

 

Kontrollanterne fandt også spor af det, der betegnes som “gnavere”, i et kælderlokale, hvor der også opbevares drikkevarer.

 

Lokaler skal holdes rene

Fødevarestyrelsen måtte indskærpe, at lokaler, hvori der opbevares fødevarer, skal holdes rene.

Det gælder bl.a. i baggården, hvor et ølrum foruden øl indeholdt betydelige mængder spindelvæv, støv og skidt på gulvet. Det samme gjaldt en trappenedgang til kælderen, hvor man i øvrigt fandt åbne rørføringer og et virvar, som gjorde det svært at skabe overblik.

 

Ølrummet fremstod desuden med vægge og lofter i rå mursten og ubehandlet træ og med et gulv af rå beton. Dén går heller ikke.

 

“Tegn på skadegørere”

Også i kælderen fandt kontrollanterne “tegn på skadegørere” i form af gnavemærker i flamingo og plasticposer. 

 

Foruden støv og spindelvæv fandt man grus, sten og løst puds.

 

“Det er ikke mine ål”

Der var flere ting at komme efter i baggården, som satte kontrollanterne på arbejde. Cirkuskroen er ikke registreret til salg af frostvarer; alligevel fandt man ål på frost i et skur i baggården.

“Det er ikke mine ål – det er nogle, som overboen ejer, opbevarer og sælger,” lød forklaringen, som alligevel medfører et nyt besøg af Fødevarestyrelsen mod gebyr.

 

Tegn på skimmel

En isterningemaskine viste sig at have tydelige mørke belægninger. Andre køleenheder havde mørke, skimmellignende belægninger.

 

Fødevarestyrelsen fandt det nødvendigt at understrege, at udstyr og lokaler med fødevarer skal holdes rene, og at alle redskaber, der kommer i kontakt med fødevarer, om nødvendigt skal desinficeres. Med kontrolbesøget fulgte ifølge rapporten en hel del vejledning.

 

Desuden skal Cirkuskroen ligesom alle andre sørge for “passende foranstaltninger til bekæmpelse af skadegørere”. Der er med andre ord fri adgang for rotter og andre gnavere flere steder på matriklen.

 

“I har ikke sagt noget før”

Hele fire gange i kontrolrapporten lyder reaktionen fra Cirkuskroen – i forskellige variationer:

 

“Jeg kan ikke forstå, at Fødevarestyrelsen ikke har sagt noget i 22 år.”

 

Men noget er altså gået galt: De seneste tre besøg af Fødevarestyrelsen – i 2013, 2016 og 2018 – udløste hver en glad smiley. Nu er de vendt til en sur smiley, tre indskærpelser og et bødeforlæg.

 

Værtshus siden 1960

Cirkuskroen er navngivet af cirkusfamilien Miehe, der i en årrække drev det lille sted på Skovvejen 23. Cirkuskroen fik sit navn i 1960. 

 

De seneste godt 22 år har restauratør Lars Brændstrup Andersen stået for driften.

 

Barer Se alle

Udvalgte artikler Se alle

Tilmeld nyhedsbrev