Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Opskrift: Stegt torsk, brunet smør med soya, hasselnødder, kapers, løg og smørstegt selleri

Af Jan L. Pedersen

Dansk torsk smager fremragende. Der er et hav af muligheder for tilberedning af torsk. Kokken, Jonas Tønsager, fra Havnens Fiskehus i Aarhus kommer her med en opskrift, som fint kan gå til nytår.

 

Til 2 personer

– Ca. 400 g. torskefilet

– ½ knoldselleri

– 1 pk. usaltet smør + lidt ekstra til stegning

– 100 g. hasselnødder uden hinde. De ristes gyldne

– 1 stk. finthakket skalotteløg

– 2 spsk. grofthakket kapers

– lidt god soya

– lidt frisk timian

– olie til at stege i

 

Fremgangsmåde:

Brunet smør:

  • 1 pakke smør sættes over i en kasserolle ved middelvarme.

 

  • Lad smørret stå ved middelvarme, til vallen i smørret sætter sig i bunden og karamelliserer.

 

  • Når smørret har fået en gyldenbrun farve og nøddeduft, tages den af varmen og hældes forsigtigt over i en anden gryde, så det brune bundfald sigtes fra.

 

  • Stilles til side indtil anretning.

 

Den brunet smør tilsættes de finthakkede løg, hasselnødder og soya og lunes (må ikke koge efter dette, da den bliver uklar og grumset)

Det bliver en stor portion, men den kan sagtens holde sig på køl mindst 2 uger og er god til mange andre retter med fisk.

 

Knoldselleri:

  • Knoldselleri skrælles og skæres i ca. 2 cm. tykkelse. Stykkerne steges i olie på panden, til det får en flot gylden farve.

 

  • Derefter skrues ned til svag varme og en god klat smør og lidt timian kommes på panden.

 

  • Steges færdig ved svag varme imens det varme smør og timian ”pøses” over med en ske, til sellerien bliver glasklar og mør.

 

Torsken:

  • Torsken skæres i passende stykker. Gerne så de passer til en portion. De steges i olie på den side, hvor skindet har været.

 

  • Fisken brunes først ved høj varme. Derefter skruer du ned for varmen, og fisken steges færdig på den ene side, imens man svinger smør og timian over toppen. Det samme gør du med sellerien.

 

  • Undlad at bevæge rundt på fisken, da den let kan falde fra hinanden, og sluk gerne for panden lige før fisken er færdig, og lad den trække færdig, imens du anretter det andet.

opskrift stegt torsk

Anret torsken med en skive smørstegt selleri, den brunet smør og et par kviste blød timian.

Se mere om Havnens Fiskehus her

 

Del artikel

Andre læser også