//Restaurant

Der kommer en maler i morgen: Sur smiley til populær restaurant

Skal man tro rapporten fra Fødevarestyrelsens seneste besøg i den populære restaurant Klassisk Fisk i Nørregade, står det skidt til med vedligeholdelse og rengøring.

 

Fødevarestyrelsen var på besøg i september, og kontrolrapporten dokumenterer, at restauranten på mindre end et år er gået fra en glad via to mindre glade smileys til senest et decideret surt ansigt.

 

Den slags koster intet mindre end to opfølgende kontrolbesøg. Regningen for besøgene lander hos Klassisk Fisk.

 

Problemet er især vedligeholdelse af lokaler, hvor der opbevares fødevarer og køkkenudstyr. Ifølge Fødevarestyrelsen “bobler” væggene i kælderen, og malingen skaller af, hvor restauranten opbevarer vin, vand, emballage og handsker.

 

Men helt så enkelt er det ikke.

 

Opstigende grundvand

Det grundlæggende problem er opstigende grundvand i bygningen, der har facade til Nørregade, men rækker helt over i Anholtsgade og omfatter op mod 60 medlemmer af bygningens ejerforening.

 

Det forklarer en ledende medarbejder på Klassisk Fisk, som Aarhus Update har talt med.

 

“Vi har intet at udsætte på Fødevarestyrelsen. De har gjort deres arbejde. Problemet er det opstigende grundvand, som trænger ind i en del af kælderlokalerne, og vi kan ikke bare sætte renoveringsarbejde for 300.000 kroner i gang uden at have ejerforeningens samtykke,” siger han.

 

Lang ventetid

“Det svarer jo til, at der kommer et stormvejr, og et par tagplader flyver af. Det er op til ejerforeningen at reparere. Her kommer ødelæggelserne fra opstigende grundvand. Det er vi som en lille restaurant ikke herrer over. Men desværre mødes ejerforeningens bestyrelse ikke ret tit, og nu har vi ventet i mange måneder,” siger den frustrerede medarbejder.

 

“Vi er som en lus fanget mellem to negle.”

 

Problemerne med grundvandet er begrænset til en del af kælderen, som bliver brugt til opbevaring. Egentlig ville restauranten gerne bare afspærre rummet med en plade eller mure det til, men så let er det ikke:

 

Vandet vil stadig trænge igennem, når der ikke er forseglet, og næste problem bliver, at fugten trænger længere op i ejendommen.

 

Bødeforlæg på 5.000 kroner

Forholdet er tidligere påtalt af Fødevarestyrelsen, og denne gang udløser det et bødeforlæg på 5.000 kroner.

 

“Der kommer en maler i morgen,” lød det fra Klassisk Fisk som svar på kritikken.

 

Det gjorde maleren altså ikke, fordi man stadig venter på ejerforeningen. Den mødes kun få gange om året, og imens må Klassisk Fisk leve med en sur smiley på den kontrolrapport, der skal hænge synligt fremme.

 

Kompliceret og dyrt

I mellemtiden konstaterer en ingeniør-rapport, at der er tale om indtrængende fugt på væggene i den bagerste kælder. Ingeniøren anbefaler bl.a., at man graver ydervæggene fri og etablerer omfangsdræn. En kompliceret og dyr affære, som det omtales i rapporten. Alternativt kan man begrænse skaderne indefra – men man må forvente, at det ikke er langtidsholdbart.

 

En anden ekspertvurdering advarer om, at der er stor risiko for, at fugten vil “vandre yderligere og skabe store fremtidige problemer i de øvrige bygningsdele”.

 

Klassisk Fisk understreger, at den problematiske del af kælderen ikke er i brug. Men da den indgår i lejemålet, falder Fødevarestyrelsens hammer alligevel.

 

Frisk fisk og skaldyr

Til gengæld får Klassisk Fisk topkarakteren “1” for opbevaring og adskillelse af rå og spiseklare fødevarer, temperaturen i køleelementer med fisk, og faciliteter til håndvask.

 

Klassisk Fisk tilbyder bl.a. 6 østers til 150 kroner, carpaccio af stangfanget tun til 120 kroner, en seafood-tallerken til 335 kroner, og stjerneskud til 188 kroner.

 

Fødevarestyrelsens seneste besøg fandt sted den 2. september. Nu venter to nye besøg. Imens venter Klassisk Fisk på et møde i ejerforeningen.

 

Se Fødevarestyrelsens seneste rapport fra Klassisk Fisk her:

 

 

Restaurant Se flere

Seneste artikler Se flere

Tilmeld nyhedsbrev