//Restaurant

Tabata Foodpoint: Ny café er åbnet hos aarhusiansk badmintonklub

Tabata Foodpoint i Højbjerg satser på en bred målgruppe og er ikke kun for badmintonspillere

 

Ketsjeren i logoet vidner om, at det ikke er en almindelig café, der netop er åbnet i Højbjerg. For det er i Højbjerg Badminton Klub, at der nu er mulighed for at få stillet sult og tørst hos Tabata Foodpoint, som caféen hedder. Ordet ‘Tabata’ stammer oprindeligt fra en intens indisk træningsform, som ejer Mette Resdal Koch dyrker.

“Jeg elsker tabata-træning, der er meget effektiv i forhold til den tid, man bruger på det. Det vil jeg gerne overføre til vores køkken, hvor målet er, at vi skal være så effektive, at kunderne ikke skal vente på maden. Jeg synes, ‘Tabata’ er sådan et energifyldt ord, og så synes jeg, at Foodpoint skulle med. Bare lige for at pointere, at det ikke er et træningscenter, og ordet point passer jo også meget godt til badminton,” siger café-ejeren, der er bosat i Beder med to børn og manden Lasse.

 

Kok i 12 år

Hun blev selv færdiguddannet kok tilbage i 2008, hvor det blev til et danmarksmesterskab og et nordisk mesterskab. Den 33-årige kok har arbejdet på kendte steder som Henne Kirkeby Kro, Kong Hans i hovedstaden og Molskroen.

 

“Jeg har altid drømt om at få mit eget morgenmad- og frokoststed. Og så kom det her tilbud, som jeg ikke kunne sige nej til. Det kan da ikke passe, at en stor forstad som Højbjerg i landets næststørste kommune ikke har en café. Vi har virkelig fået en positiv modtagelse, og der er rigtig mange lokale, der har været herinde og hilse på. Vi lå vandret i den første uge, og jeg havde slet ikke regnet med, at vi skulle komme så travlt fra start,” siger Mette Resdal Koch.

 

Og med ‘vi’ mener hun de fem piger, hun har ansat, som alle har taget et sabbatår efter gymnasiet. Derudover er det også ansat et par ungarbejdere, for det er nødvendigt, når åbningstiderne er fra klokken 10 til 22 hver dag.

 

Med 800 medlemmer af Højbjerg Badminton Klub er der også en del potentielle kunder til caféen, hvorfra man kan følge med, hvad der foregår på banerne, som en form for levende maleri.

 

“Med så mange medlemmer skal vi virkelig prøve at favne bredt på menukortet, så der er både klassiske burgere, fish ‘n’ chips, fem forskellige salater og indisk daal. Derudover kører vi også med takeaway, hvor der mulighed for at få ugens ret, både i voksen og børnestørrelse.Ugens ret er ofte en familieret som boller i karry eller pasta med kødboller,” fortæller hun.

 

Men caféejeren pointerer, at stedet er for alle med eller uden ketsjer. Med en nybygget træterrasse er der også mulighed for kørestolsbrugere at komme ind. Derudover er der også blevet monteret et vægpuslebord på et af toiletterne, for mødregrupper er også mere end velkomne.

 

Mette Resdal Koch foran Højbjerg Badminton Klub, hvor hun netop har åbnet café. Foto: Kim Skovrup Andersen

 

“Det kan jeg sagtens se for mig. Jeg vil skyde på, vi har plads til tyve barnevogne udenfor, og så er de lokale mødre også fri for at tage bilen eller bybussen ind til byen, hvis de vil have en kop kaffe eller noget at spise,” siger Mette Resdal Koch, som foreløbigt har skrevet under på en foreløbig 2-årig forpagtningsaftale. “Efter et par uger synes jeg allerede, jeg kan se mig her i Højbjerg i mange år,” siger hun.

 

 

 

 

Restaurant Se flere

Seneste artikler Se flere

Tilmeld nyhedsbrev