//Tjek Takeaway

Efter sur smiley og COVID-19: Kendt sushi-bar lukker og slukker

Ejeren af Teriyaki Sushi, Mo Lykke Karim, husker første gang, Fødevarestyrelsen kom og så lokalerne. Der var rent og pænt, men det krævede meget arbejde at holde det sådan, for butikken ligger i en gammel bygning fra 1960 bl.a. med synlige rør uden på væggene samt gamle gulve og installationer. Det kræver en stor pose penge at renovere 160 m2 fordelt på 9 rum – penge, Mo Lykke Karim som lille iværksætter ikke har haft fra starten. Hver gang Teriyaki Sushi havde tjent nok til lidt yderligere renovering, så gjorde han det. Nye gulve i butikken, nyt el, små forbedringer hele tiden.

 

Klar til at lukke butikken

Men sidste år gik den ikke længere, og Fødevarestyrelsen gav Teriyaki Sushi den første sure smiley i 4 år. Den dag blev jeg både ked af det og frustreret, og jeg lovede mig selv, at fik vi en sur smiley igen, ville jeg lukke butikken.

 

I februar 2020 lånte Mo Lykke Karim 300.000 kr. i banken for at åbne 2 boder i Randers Street Food. Her gik en stor drøm i opfyldelse for ham, ved at få mulighed for at være en del af et madmarked. Planen var, at overskuddet herfra også skulle investeres i renovering af Teriyaki Sushi, så vi endelig kunne få tidssvarende lokaler, der var lette at holde rene. Og det startede godt!

 

Fra åbningsdagen den 29. februar var der masser af kunder, og de elskede deres mad. Mo Lykke Karim begyndte allerede at planlægge de første skridt af renoveringen.

 

12 dage fik vi. 12 dage, inden Coronaeen lukkede Randers Street Food ned i over to måneder. På grund af formaliteter har Mo Lykke Karim ikke kunnet få del i nogen af regeringens hjælpepakker, og da Mo Lykke Karim fortsat har skullet betale husleje stod han fra den ene dag til den anden pludselig med en stor udgift uden indtægterne til at dække den. Det har også sat Mo Lykke Karim private økonomi på spil, og manden har knoklet på småjobs for at dække mine udgifter til både huslejen.

 

Endnu en sur smiley

Midt i Mo Lykke Karim kamp for at overleve kom Fødevarestyrelsen forbi midt i maj, og denne gang var deres tålmodighed opbrugt. Teriyaki Sushi fik en sur smiley på baggrund af de slidte gulve, som er så svære at holde rene nok – en afgørelse, der er helt efter bogen. Det er dog vigtigt for Mo Lykke Karim at slå fast over for alle kunderne, at der ikke er eller har været en finger at sætte på deres håndtering eller opbevaring af fødevarer, hverken i deres egne eller i Fødevarestyrelsens kontroller.

 

Teriyaki Sushi har desværre sidste åbningsdag den 7. juni 2020.

 

Hvad fremtiden bringer, ved jeg ikke endnu. Dog åbner Randers Street Food – med alle nødvendige forholdsregler – igen den 19. maj 2020. Mo Lykke Karim  håb er, at han over tid får tjent de penge ind, der skal til at renovere lokalerne i Viby, så Mo Lykke Karim  på et tidspunkt kan genåbne Teriyaki Sushi.

 

 

 

 

Tjek Takeaway Se flere

Seneste artikler Se flere

Tilmeld nyhedsbrev