TidensFarvers Ølafdeling
//Øl

Mere end 250 forskellige øl: Aarhus’ bedst gemte ølhule holder fødselsdag

Det er nu godt 1 år siden, vi sidst skrev om denne mærkværdige butik i butikken, og det betyder, den snart fylder 1 år. Vi valgte derfor at besøge TidensFarvers Ølafdeling  igen for at se, hvad der var sket på hylderne og for at høre, om der var en fejring i støbeskeen.

 

En godt gemt ølhule

TidensFarvers Ølafdeling er en ølbutik lokaliseret i malerforretningen TidensFarver på Møllevangs Allé 151. Og sikke en udvikling der har været!

Udvalget er mere end fordoblet.Det tæller i dag mere end 250 forskellige øl, og det er ikke hvilke som helst øl. De er nøje udvalgte med fokus på kvalitet. Øllet spænder over belgiske klassikere, mørke stouts og portere, syrlige øl med tilsat frugt og søde, fyldige engelske ales… Og alt der imellem.

 

Lægen og øllet

Butikken er ejet og til dagligt styret af Gert Lausch, mens udvalget er valgt af Martin Heebøll Kreutzfeldt, som ikke selv står i butikken. ”Vi forsøger hele tiden at have fokus på et højt bundniveau med fokus på kvalitet til prisen. Prisen er vigtig på den måde, at en dårlig øl bliver ikke god af at være billig, men en god øl kan godt blive dårlig af at være for dyr”, fortæller Martin, der til dagligt arbejder som læge, men har øllet, som sin store hobby.

Prisen svinger fra 1 krone per cl op til 3 kroner per cl. Det er en måde at udregne ølprisen på, som, Gert og Martin mener, er mere retvisende, da øl kommer i alle mulige størrelser flasker.

Med gratis parkeringsplads lige ude foran er det en butik, der tiltaler såvel folk fra oplandet, som ølelskere fra midtbyen.

 

Altid et godt tilbud

Et tegn på, at pris og kvalitet er noget, de går op i, er deres tilbudshylde. Her har de øl, der er nedsat i pris, fordi øllet grundet alder eller lignende ikke længere har en friskhed, som de kræver af det. Så sættes prisen ned for at matche produktet.

TidensFarvers Ølafdeling

”Det er passionen for produktet, der driver værket for os begge. Jeg nyder at møde alle folkene, der kommer for at købe øl og guide dem til det, de ønsker. Det skaber en helt anden dynamik i butikken, som giver liv til lokalområdet”, siger Gert. Der udover at drive cafeen ved siden af, også sponsorerer et lokalt cykelhold, en ishockeyklub samt lokale fodbold- og håndboldhold.

 

En uges fødselsdagsfest

1 år er altid noget specielt, og det kræver selvfølgelig en fejring. Ølafdelingen  åbnede den 16. november 2016, og de har valgt at holde hele ugen som fejring med kulmination lørdag den 18. november.

 

Programmet ser foreløbigt således ud:

Specielle tilbud løbende så længe lager haves. Nyt kommer til hver dag:

 

Mandag-lørdag: Rodenbach grand cru, 15 kroner

Tirsdag-lørdag: 3 fonteinen Beersel Lager, 20 kroner

Onsdag-lørdag: 3 fonteinen Beersel Blond, 20 kroner

Torsdag-lørdag: 3 fonteinen zwet.be, 25 kroner

Fredag-lørdag: Blackberry farm barrel series brett saison, 50 kroner

Lørdag-lørdag: Perennial artisan ales von pampelmuse, 65 kroner

 

På selve fødselsdagen laver de skattejagt:

Torsdag: Jubilæumsjagt. Hvis du finder en øl på hylden med ordet jubilæum eller fødselsdag i navnet/etiketten, er der 20% i anledning af fødselsdagen. (Gælder på alle sprog).

 

Lørdag:

Gratis fadøl så længe lager haves, vi smækker 2 fustager op i butikken, så man kan have lidt i glasset, mens man shopper. Amerikansk saison og frisk humle.

10% på alle øl i butikken

 

Smagsprøver på Cantillon st. lamvinus 2015. Det sker, når de åbner flaskerne. Tidspunkt ukendt.

 

 

Øl-afdelingen i TidensFarver

Møllevangs Allé 151
8210 Aarhus V
Telefon: +45 86 10 16 11

Link til Facebookeventen her

 

Øl Se flere

Seneste artikler Se flere

Tilmeld nyhedsbrev