Aarhus Kammermusikfestival 2019 – Åbningskoncert Uropførsel og hyldest til Aarhus

Sted: Musikhuset Aarhus
Tid: søndag den 15. september // klokken 19.30
Pris: 0 - 100 kr.
Billetter

Aarhus Kammermusikfestival byder sammen med Musikhuset Aarhus og Det Jyske Musikkonservatorium publikum velkommen til to forrygende dage i kammermusikkens tegn.

I løbet af fire spændende koncerter vil et udvalg af dansk musiklivs bedste unge musikere optræde på kryds og tværs sammen med nogle af landets absolutte topmusikere. Partoutkort til alle koncerter sælges for kun 400 kr. Find dit partoutkort her.

Hyldest til Aarhus

Lørdag d. 14. september 2019, kl. 13.00, Kammermusiksalen
Åbningskoncert: Uropførelse og hyldest til Aarhus.
Åbningskoncerten ved Aarhus Kammermusikfestival byder på en uropførelse af den unge fremadstormende komponist Matias Vestergård. Det aarhusianske makkerpar, Simon Wildau og Mikkel Egelund Nielsen, der tilsammen udgør Aros Guitar Duo, vil fremføre ny dansk musik af Wayne Siegel, Martin Lohse og Asger Buur. Musikken er skrevet specielt til duoen og har det tilfælles at de alle er inspireret af byens kendingsmelodi “In vernalis temporis” som dagligt lyder fra byens rådhustårn. Derudover præsenteres den danske klaverkomet Gustav Piekut med en stjernebesat strygekvartet i Schumanns elskede klaverkvintet. Gaia Strygekvartet består af Kirstine Schneider, Kern Westerberg, og de to brødre Nicholas og Jonathan Swensen.

100 kr. / 70 kr. studerende eller unge under 25 / Gratis for unge under 18 år.

Franske kvartetter

Lørdag d. 14. september 2019, kl. 19.30, Lille Sal
Franske kvartetter: Fauré, Ravel og Messiaen.
Ved denne koncert skal vi en tur til Frankrig, hvor vi skal høre tre store kvartetter af Fauré, Ravel og Messiaen. Faurés lidt oversete men skønne klaverkvartet i c-mol opføres sammen med Ravels mesterlige strygekvartet. I anden del opføres Messiaens monumentale og kraftfulde værk ”Kvartet til tidens ende”. Gaia Strygekvartet er på banen igen, denne gang sammen med pianisten Søren Rastogi og med Mathias Kjøller, som til dagligt er soloklarinettist i Aarhus Symfoniorkester.

150 kr. / 120 kr. studerende eller unge under 25 / Gratis for unge under 18 år.

Melodier og improvisation

Søndag d. 15. september 2019, kl. 13.00, Kammermusiksalen
Festivalen får internationalt besøg, når franske Jean-Baptiste Doulcet og svensk-islandske Oscar Micaelsson forener deres improvisatoriske evner ved flygelet i en rejse gennem musikhistorien. Samtidig får publikum mulighed for at foreslå temaer, som de to pianister herefter vil improvisere over. Derudover fremfører en af byens kendinge – violinisten Cæcilie Balling – Prokofievs 5 melodier, mens den unge tenor Jonathan Koppel synger nordiske sange. Supercellisten Jonathan Swensen og pianisten Gustav Piekut kaster sig ud i Shostakovichs eksplosive og store sonate for cello og klaver.

100 kr. / 70 kr. studerende eller unge under 25 / Gratis for unge under 18 år.

Trio Con Brio Copenhagen

Søndag d. 15. september 2019, kl. 19.30, Lille Sal
Festivalens sidste koncert bliver indledt med skønne lieder, sunget af Helle Gössler, en af Danmarks mest fremtrædende unge sangere. Herefter følger Bartoks sprudlende og energiske ”Kontraster” med Cæcilie Balling, Mathias Kjøller samt Anne Sofie Sloth Nilausen, som i 2018 vandt Det Jyske Musikkonservatoriums solistkonkurrence. Festivalen rundes af på fornemste vis: Beethovens store Geister-trio med topensemblet Trio con Brio Copenhagen, som i 2019 kan fejre deres 20-års jubilæum.

150 kr. / 120 kr. studerende eller unge under 25 / Gratis for unge under 18 år.

Du kan læse mere om Kammermusikfestivalen på festivalens hjemmeside.

Arrangør: Musikhuset, Det Jyske Musikkonservatorium og Aarhus Kammermusikfestival

Find vej

Rutevejledning

Flere arrangementer

398 dage som gidsel hos Islamisk Stat – Foredrag med Daniel Rye
Tivoli Friheden - Hermans // tirsdag den 22. oktober // klokken 19.00 // 259 kroner
Daniel Rye fortæller i sit foredrag levende, åbenhjertigt og med rystende detaljer om sit fangeskab hos Islamisk Stat i Syrien. Her giver han et sjældent indblik i det mareridt han…
Billetter
Kammerkoncert
Musikhuset Aarhus // tirsdag den 22. oktober // klokken 19.30 // Gratis
Ved koncerter på musikkonservatoriet møder publikum unge, talentfulde studerende, på vej til at blive professionelle musikere, sangere, musikpædagoger eller komponister/sangskriver…
Gratis
Det Begynder At Blive Koldt Om Fødderne
Teatret Svalegangen - Ny Sal // tirsdag den 22. oktober // klokken 19.30 // 195 kroner
EN LIVSBEKRÆFTENDE REJSE MOD DØDEN GUD, JEG SKAL OGSÅ HERFRA!? I løbet af de seneste år er tre af hans jævnaldrende venner døde. Den ene efter langvarig sygdom, den anden faldt plu…
Billetter

Tilmeld nyhedsbrev