Kom til Verdens Diabetesdag 2019 på DOKK1

Sted: Dokk1
Tid: søndag den 10. november // klokken 10.30
Pris: 0 kroner
Gratis

I forbindelse med Verdens Diabetesdag 2019 inviterer Diabetesforeningens lokalforening i Aarhus den 10. november fra kl. 10.30 – 15.00 til et spændende diabetesarrangement på Hovedbiblioteket – DOKK1 på Torvet.  Der er gratis adgang. 

 

Der vil være foredrag om bl.a. bryd dine spisevaner, hvordan man undgår fedme, forebyggelse af type 2-diabetes og de alvorlige følgesygdomme. Hvordan Steno Diabetes Center Aarhus kan gavne diabetespatienter samt hvilke tiltag, der allerede er igangsat og ideer på tegnebrættet.  Derudover er der et børneunivers, med fokus på livet med type 1-diabetes, hvor forældre kan udveksle erfaringer, og børnene kan hygge sig med at lave kunstværker, om deres oplevelser med diabetes.

 

Gode råd og test af risiko

Der vil der være stande fra bl.a. Diabetesforeningen, Folkesundhed Aarhus Kommune, Steno Diabetescenter Aarhus, Teknologisk Institut og Aarhus universitet, hvor du bl.a. kan få gode råd til en sundere livsstil samt hvordan du kan forebygge type 2-diabetes, hjertekarsygdomme, amputation, nyresvigt, blindhed og andre alvorlige følgesygdomme. Det vil også være muligt at få testet sin risiko for type 2-diabetes. 

 

I Aarhus Kommune går 3.158 personer rundt med type 2-diabetes uden at vide det, og 15.788 skønnes at have prædiabetes, som betyder, at de har meget høj risiko for at udvikle type 2-diabetes.  

 

Type-2 diabetes udvikler sig som regel langsomt, og derfor opdager de færreste sygdommen i tide. Diabetesforeningen benytter søndag den 10. november 2019 til at oplyse om de symptomer, som man skal holde øje med, og inviterer alle til at tage deres risikotest. 

 

  • Type 2-diabetes er en alvorlig sygdom, som på længere sigt kan medføre amputationer eller livstruende følgesygdomme som blodpropper og nyresvigt. Men ved at opdage type 2-diabetes i tide kan man forebygge de farlige følgesygdomme, lyder det fra Diabetesforeningens forskningschef Tanja Thybo.

 

Vægttab, kløe, tørst og tissetrang kan være tegn på diabetes

Hvert år til Verdens Diabetesdag sætter Diabetesforeningen fokus på tidlig opsporing af type 2-diabetes. I forbindelse med sidste års kampagne tog flere end 30.000 danskere Diabetesforeningens risikotest, og flere end halvdelen af dem blev anbefalet at søge læge på grund af høj risiko for type 2-diabetes. Den høje risiko er overraskende for mange, fordi type 2-diabetes typisk udvikler sig så langsomt, at mange ikke mærker det.

  • Oplever man kløe, højt væskeindtag eller tissetrang kan det være tidlige tegn på type 2-diabetes. Har man nogle af de symptomer, bør man gå til lægen, siger Tanja Thybo, der understreger, at det også er en god idé at finde ud af, om man er i risikogruppen, inden man får symptomer. Hvis man har type-2 diabetes i familien eller er overvægtig, så har man en forhøjet risiko for at udvikle type-2 diabetes og skal være ekstra opmærksom.

 

Tag risikotesten

Diabetesforeningens lokalforening i Aarhus håber, at mange vil benytte sig af muligheden for at tage en risikotest søndag den 10. november fra kl. 10.30 til kl. 15.00 på Hovedbiblioteket DOKK1, Risikotesten består af 7 simple spørgsmål, som placerer folk i en risikogruppe. Testen er udviklet af forskere på Diabetes Research Centre på Leicester Universitet i England.

 

Du kan allerede nu tage risikotesten på www.diabetes.dk/testdigselv. På Diabetesforeningens hjemmeside kan du læse om, hvordan du kan forebygge type 2-diabetes.

 

I Aarhus Kommune har 10.525 allerede diagnosen type 2-diabetes.

 

Find vej

Rutevejledning

Flere arrangementer

Dit Blik Mit Syn
Teatret Svalegangen // tirsdag den 26. januar // klokken 19.30 // 65 - 225 kroner
JEG SER I MØRKET Hvad ser man, når man ser? Og hvad ser man, når man ikke ser? Glad Teater har udfordret fire fremadstormende dramatikere til at fortolke Danmarks eneste blindfødte…
Billetter
AFLYST: Solistkoncert – Lykke Appelon, sang
Musikhuset Aarhus // tirsdag den 26. januar // klokken 19.30 // Gratis
Lykke Appelon studerer klassisk sang i solistklassen ved Det Jyske Musikkonservatorium.Program: Lieder og arier af Korngold, Richard Strauss, Mozart, Bellini og Rossini.
Gratis
Aktivisterne
Teatret Svalegangen // onsdag den 27. januar // klokken 19.30 // 65 - 225 kroner
ET BAND MED EN DRØM   Året er 2020. Et band samles, fordi de vil gøre en forskel. De vil være gruppen, der åbner folks øjne for alle verdens elendigheder: Fra klimakrisen til flygt…
Billetter

Tilmeld nyhedsbrev