//Tjek Tippet

Frokost på farten: Tre skønne frokoststeder i Aarhus C

Aarhus er fuld af lækre takeaway-steder, så der er rigeligt at vælge imellem når sulten melder sig på farten. Men hvor får du den bedste? Læs her tre gode bud på hvor du finder takeaway, som du vil vende tilbage til. 

 

Tip 1: De Fyrretyve røvere – virkelig god pita

 

Det er blevet hipt at spise pita. Og når man nu skal spise pita, hvorfor så ikke gøre det med stil? Hos dette lille takeawaysted på Frederiks Allé langer drenge med langt, sort skæg og udenlandsk-klingende navne den ene pita efter den anden over disken. De propper pitaerne med velsmagende fyld lavet af de lækreste, friske råvarer.

Tænk hjemmebagt majspita, marineret lam, okse, kylling eller nyfritterede falafler, bagte auberginer, hjemmerørt hummus, solmodne tomater, syltet rødkål, chili, tzatziki og diverse friske grøntsager. På menuen findes også en supergod, fyldt bagekartoffel (Kumpir) og friturestegte broccoli med chilimayo, sidstnævnte til bare 30kr. Prøv dem! Stedet er altid travlt – og med god grund. Aflæg selv drengene et besøg, og find hurtigt ud af hvorfor.

 

Frederiks Allé 81, 8000 Aarhus C

 

Pita: 65 kroner.

 

 

 

Tip 2: La Rossa – ægte italiensk pizzaslice 

 

På M. P. Bruuns Gade finder man det lille, italienske takeawaysted ‘La Rossa’. Her serverer det italienske personale pizzaslices, mens de smalltalker med bydelens italienske beboere, som har for vane at svinge forbi den lille butik – og italienske gæster på et italiensk spisested et kvalitetsstempel, som man ikke kan tage fejl af! Udvalget af både vegetariske og ikke-vegetariske pizzaer er stort og fristende, og heldigvis koster et slice blot omkring 25 kr., så man snildt kan tage et par stykker med hjem.

Prøv fx varianten med svampe og trøffelolie eller den med tomater, mozzarella og basilikum. Og husk også lige at få en Pellegrino-sodavand med til din pizza. La Rossa er desuden også at finde på Aarhus Streetfood.

 

Ny Banegårdsgade 46, 8000 Aarhus C og M. P. Bruuns Gade 48, 8000 Aarhus C

 

Pizzaslice: 25-30 kroner. 

 

 

 

Tip 3: Faour – falafelrulle i verdensklasse

 

Faour serverer hypervelsmagende, autentiske falafelruller. De fylder den med eksotiske ingredienser som mynte og syltede grøntsager, og skaber et resultat, som de har vundet priser for. Er man lidt ekstra sulten er deres mezze værd at prøve. Den består af 5-8 småretter, som man kan dele med sin frokostdate. Hvis du er heldig, serverer de dig også en kop hjemmelavet te, mens du venter på din mad.

Stedet har i øvrigt god plads, så det også er muligt at spise i restauranten.  

 

Klostergade 32, 8000 Aarhus C

 

Falafelrulle m. ekstra falafler og hummus: 69 kroner. 

 

 

Hvis tip er det?

De tips du kan læse her, kommer fra helt almindelige studerende. De er unge og lokale og er efter vores mening nogle af de allerbedste Aarhus-eksperter – vaskeægte insidere. 

 

 

Tjek Tippet Se flere

Seneste artikler Se flere

Tilmeld nyhedsbrev