sur smiley
//Nyheder

Tre på stribe: Sure smileys til universitets-kantine

Man kan snuble i Fødevarestyrelsens regler, men det er sjældent, at man ser tre sure smileys på stribe.

 

Det er ikke desto mindre tilfældet for kantinen på Aarhus Universitets Institut for Idræt på Dalgas Avenue.

 

Den generelle hygiejne, nedkøling og adskillelse af fødevarer synes at være i orden, men allerede tilbage i maj var den gal med at overholde reglerne for egenkontrol og offentliggørelse af kontrolrapporten og dermed den tildelte smiley.

 

“Det er jeg pissetræt af”

Dengang manglede kantinen også at udarbejde en såkaldt risikoanalyse, der beskriver, hvordan medarbejderne håndterer fødevarer og hygiejne i køkkenet, og det kostede et bødeforlæg på 5.000 kroner.

 

“Det er jeg pissetræt af,” lød reaktionen fra virksomheden. Og videre – som reaktion på en indskærpelse om at ophænge kontrolrapporten:

 

“Så er der nogen, der har pillet den ned.”

 

Spindelvæv og vandpytter

Det endte med en sur smiley efter besøget i maj, og den slags udløser opfølgende besøg fra Fødevarestyrelsen. Og i juni var den gal igen:

 

Da stod det skidt til med håndvaskene til personalet, som ikke var tilgængelige ifølge kontrolrapporten. Helt godt så det heller ikke ud med rengøringen, hvilket udløste en indskærpelse. Kontrollanterne fandt “produktrester” ved køleskab og køleboks, spindelvæv, vandpytter, støv og belægninger ved opvaskemaskinen og ved en dør mellem kantinen op ogvasken.

 

Desuden kostede manglende risikoanalyse en administrativ bøde, og manglende egenkontrol blev varslet politianmeldt.

 

“Jeg troede, at den kom med posten”

I øvrigt var den seneste kontrolrapport ikke ophængt, som den skal. Det kostede et bødeforlæg på 2.000 kroner, hvortil den ansvarlige havde denne bemærkning:

 

“Jeg har ikke modtaget den. Jeg troede, at den kom med posten.”

 

Resulatet: Endnu en sur smiley. Og det fortsætter:

 

“Det er pinligt at hænge den op”

I november har Fødevarestyrelsen igen været på besøg. Det gav en indskærpelse i kategorien “Virksomhedens egenkontrol” og en politianmeldelse under punktet “Offentliggørelse af kontrolrapport”.

 

Denne gang var der styr på bl.a. håndtering af fødevarer, opbevaring og adskillelse af fødevarer, rengøring og adgang til hygiejnisk håndvask. Også risikoanalysen var på plads.

 

Men egenkontrollen haltede. Det er den kontrol, der skal dokumentere varemodtagelse, opbevaring, opvarmning og nedkøling, så spisende gæster ikke bliver syge.

 

Og så var den igen gal med kontrolrapporten; et forhold, som denne gang udløste en politianmeldelse, fordi kantinen havde ophængt en gammel kontrolrapport fra 2018, da man modtog en glad smiley.

 

Kommentaren fra Institut for Idræts kantine:

 

“Det er pinligt at hænge den op.”

 

 

Nyheder Se flere

Seneste artikler Se flere

Tilmeld nyhedsbrev