Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Tv-kok på nye kulinariske eventyr – stopper med Koch

Af anders@sommersangdigital.dk

Jesper Koch, den ene af de tre brødre bag navnet Brdr. Koch, begiver sig nu på nye eventyr i gastronomiens univers. Efter 12 år med flere anmelderroste restauranter i Aarhus er tiden inde til at prøve kræfter med nye udfordringer, men maden og den gode smag vil stadig være i fokus for Jesper Koch, mens de eksisterende restauranter føres videre af Michael og Lasse Koch.  

 

Det startede med en restaurant på lystbådehavnen i Aarhus. Bag den stod to sønderjyske tvillingebrødre. Restauranten blev en succes, og sidenhed kom lillebror og flere restauranter til. Brødrene hedder Jesper, Michael og Lasse, og de er også kendt som Brødrene Koch. Med restauranterne Restaurant Koch, Frøken Koch og Det Glade Vanvid har de fornyet og fornøjet det gastronomiske landskab gennem de seneste 12 år.

 

Den rigtige opskrift

”Det er sket meget de seneste 12 år. Vi har eksperimenteret og prøvet ting af, og et sted undervejs fandt vi opskriften, der forener familie, forretning og fornøjelse,” siger Jesper Koch og fortsæter: ”Men nu er det tid for mig at prøve noget nyt. Jeg har i et stykke tid barslet med nogle idéer, der ikke passer ind i Kocherier. Samtidig føler jeg, at timingen er den rette. Restaurant Koch, Det Glade Vanvid og Frøken Koch kører alle fantastisk, og jeg er sikker på, at Michael og Lasse fortsætter den positive udvikling,” fortæller Jesper.

 

Året 2015 resulterede i en væsentligt stigning i antallet af gæster, omsætning og overskud. Det er altså, hverken af forretningsmæssige årsager, eller fordi der er for mange kokke i samme køkken, at Jesper nu har valgt at overlade ejerskabet til sine to brødre for at kaste sig over andre projekter.

 

En del af en naturlig udvikling

Sideløbende med restauranterne har Jesper medvirket i flere tv-programmer, blandt andre Madklubben på TV2 og Master Chef og Godt Selskab på TV3, og yderligere programmer er undervejs. ”Friske, lokale råvarer er nøglen til den gode smag. Det har altid været centralt på Kocherier, men der mange andre kanaler, hvor jeg kan sprede budskabet. Tv-programmerne er én mulighed, men også konsulentarbejde rummer mange spændende perspektiver,” fortæller Jesper Koch.

 

Har hævet det gastronomiske niveau

De sønderjyske brødre har gennem årene høstet mange roser fra både gæster og anmeldere og biddraget til at løfte standarden for restauranter både lokalt og nationalt. Både anmeldere og besøgstal viser tydeligt, at restauranterne er en stor succes. Det er da heller ikke uden en vis portion stolthed, at Jesper fortæller om brødrenes bedrifter. Også selvom stoltheden er gemt lidt væk bag et lag sønderjysk beskedenhed. ”Gennem Kocherier har vi udfordret standarderne og leveret madoplevelser, vi kan være meget stolte af, og det fortsætter Lasse og Michael med i fremtiden. Jeg ved, at de har nye ting i støbeskeen, og vi samarbejder stadig om nogle projekter,” fortæller Jesper.

 

Ærgerligt, men forståeligt exit

Ifølge bror Lasse er Jespers exit ærgerligt, men også forståeligt. ”Det er virkelig ærgerligt, at vi fremover ikke alle tre er samlet i køkkenet. Det vil det altid være, når én går egne veje, og især når man er familie. Men både Michael og jeg har samtidig fuld forståelse for, at Jesper gerne vil forfølge idéer, han har barslet med, men som ikke passer ind i Kocherier,” fortæller Lasse.

Det er vigtigt for både brødrene at understrege, at det gode forhold i familien og mellem brødrene ikke bliver påvirket af Jespers exit.

 

Spændende projekter på vej

Selvom konsulentarbejdet i fremtiden vil fylde mere for Jesper, er han dog ikke færdig med at drive restaurant. ”Jeg har et par projekter undervejs. Det første jeg kaster mig over bliver et nyt spisehus med raffineret, asiatisk streetfood. Det bliver et multikulturelt spisekort med asiatiske klassikere, men tilberedt af de bedste danske råvarer. Tænk dumplings af økologisk kylling fra Sødam, glaceret spiced bryst af dansk gris med honning fra Risskov og kimchi med kål fra Mols”, fortæller Jesper og fortsætter: ”Når spisehuset har fundet sit fæste, går jeg videre til det næste projekt. Jeg brygger på et nyt morgenmadskoncept, og jeg kan garantere, at det ikke bliver det sidste, i hører fra mig,” afslutter Jesper, der også i fremtiden er på udkig efter nye forretnings- og udviklingseventyr.

 

Jesper Koch CV

1992 – 1995 Kokkeelev, Soro Storkro, Soro
1995 – 1996 kok, Restaurant Obauer, Werfen, Salzburg **
1996 – 1997 Chef de partie, Fakkelgården, Kollund
1997 – 1998 Chef de partie, Christies, Tønder
1998 kok, Arne Fusager, St. Paul De Vence, Frankrig
1998 kok, Auberge de L’ill, Alsace, Frankrig ***
1998 kok, Restaurant Saison, København *
1999 – 2000 Souschef, Restaurant Bagatelle, Oslo **
2000 – 2004 Køkkenchef & Direktør, Molskroen, Femmøller
2004 Åbner Restaurant Koch. Siden kommer også Frøken Koch, Kocherier, Det Glade Vanvid, Vin & Vin Brødrene Koch og Gastronaut Consulting til.

Priser:
Vinder af Årets Kok for professionelle kokke i 1999
Vinder af Årets bedste Hovedret 2001
Vinder af Århus ‘bedste gourmetrestaurant i 2010
Vinder af Danmarks bedste kok med olivenolie 1999
Vinder af Årets Kok 2000
No. 4 ved EM i 1999
Vinder af Euro-Toques prisen 1999
Vinder af Årets bedste forret 2000
No. 7 ved VM, ”Bocouse d’Or” 2001
Modtager af Det Gastronomiske Akademis hædersdiplom
Bedste Restaurant i Danmark – Restaurant Koch 2005
Bedste service i Danmark – Restaurant Koch 2007

Udgivelser:
Forfatter – ”Kocherier – suppe – steg – is” 2003
Forfatter – ”I køkkenet med brdr. Kocherier” 2005
Forfatter – ”Koch & Krone” 2005
Forfatter – ”Sunde tanker” 2010
Forfatter – ”Sunde kocherier” 2012
Forfatter – ”Appetit på livet” 2014

TV – programmer
2007 Danskernes krønike (DR 1)
2013 Madklubben (tv 2)
2015 Masterchef (tv 3)
2015 Godt Selskab (tv 3)
2016 Masterchef (tv 3)

Del artikel

Andre læser også