//Det sker

Verdens største ginsmagning: Så kom programmet – ganske enkelt imponerende

Aarhus har muligheden for at slå en verdensrekord i at afholde verdens største ginsmagning den 13. oktober 2018 på SavVærket i Aarhus. Forsøget går ud på at slå verdensrekorden fra 11. februar 2016. Den hidtidige rekord er lidt speciel, idet den blev afholdt i otte engelske og skotske byer på samme tid. Det samlede antal smagere var dengang 796.

 

En verdensrekord er slået inden start

Arrangørerne går efter at slå den hidtidige verdensrekord, dog afholdt under ét tag – Savværket i Aarhus. Allerede inden  smagningen starter, er der faktisk sat én verdensrekord, idet Guinness World Records har oplyst, at en samlet ginsmagning med minimum 250 deltagere vil udløse verdensrekorden for største enkelte ginsmagning. Pr. 1. oktober 2018 har 591 smagere allerede løst billet til denne unikke event, og første verdensrekord er dermed i hus. Men den anden rekord er ikke i hus endnu.

 

Godt på vej

”Verdens største ginsmagning” er et samarbejde mellem Bar Plata under CANblau Tapasbar på Klostertorvet i Aarhus og Savværket Event i Højbjerg. Savværket kan rumme op til 1.200 gæster i hyggelige og rustikke omgivelser på Søren Nymarks Vej 8. De har til lejligheden skabt et univers af gin. 11 importører præsenterer over 100 forskellige gin og laver cocktails og sjusser i alle afskygninger. Der vil være mulighed for at få svar på alle tænkelige spørgsmål omkring gin – denne herlige drik. Samtidig åbnes der op for flaskesalg af samtlige gin, og det bliver på dagen til Danmarks skarpeste priser – flasker sælges fra boden – barplataonline.dk og kan enten medbringes eller afhentes senere på Bar Plata.

 

En fest af de store

Når sulten melder sig, så sørger CANblau Tapasbar for, at der er mulighed for at købe velsmagende og temperamentsfulde tapas, og sidst på aftenen vil der sågar være mulighed for at købe en iskold fadøl, hvis det er det, du trænger til.

 

Program for ”Verdens største ginsmagning”

 

Klokken 14.00

Dørene til Verdens STØRSTE Ginsmagning åbnes. Gæsterne får udleveret 5 gin-jetons og anvises deres plads. Hver gin-jeton giver adgang til at smage yderligere 5 valgfrie gin (af 2 cl) hos ginstationerne.

 

Der åbnes for salget af gin-jetons, værdi 100 kroner, hvilket er dagens pris for en solid gincocktail. Denne gin-jeton kan bruges hos alle ginstationerne, og det er op til den enkelte importør at imponere.

 

Der sælges yderligere gin-jetons til 2 cl. smagning til 20 kroner pr stk.
Hele 11 ginstationer med mere end 100 forskellige gins er til der. Dygtige og vidende importører og bartendere står klar med cocktails og gode forklaringer.

 

Ginmarkedet er åbent, og gæsterne kan gå på opdagelse i ginmarkedet, og CANblau Tapasbar er klar med velsmagende og temperamentfulde tapas. Der er med andre ord rig mulighed for at få fantastiske smagsoplevelser!
Alt imens spiller DJ´en sprøde toner fra scenen.

 

 

15.45

Dagens konferencier, Nick Horup, journalist, ”Fodbold med Horup” og beleven vært i programmerne ”Morten og Peter” går på scenen og byder folk velkommen, samt beder deltagerne om at tage plads. Hver gin smages med 3 cl., og der vil være et større udvalg af tonics tilgængelig.

 

16.00

Verdens STØRSTE Ginsmagning begynder, Christian Wendelbo, ginmaster på Bar Plata og forfatter til bogen ”Danske gin og ginmagere” guider smagerne sikkert igennem ”Verdens største ginsmagning”.

 

16.05 – 16.15

Første gin – (Silent Pool gin)

Personlig videohilsen fra destillatøren, Christian Wendelboe, der kort fortæller om ginnen, hvortil importøren bidrager med anekdoter og yderligere info, der måtte være.

 

16.17 – 16.27

Anden gin – (Le Tribute gin)

Personlig videohilsen fra destillatøren, Christian Wendelboe, der kort fortæller om ginnen, hvortil importøren bidrager med anekdoter og yderligere info, der måtte være.

 

16.29 – 16.39

Tredje gin – (NB Navy Strength gin)

Personlig videohilsen fra destillatøren, Christian Wendelboe, der kort fortæller om ginnen, hvortil importøren bidrager med anekdoter og yderligere info, der måtte være.

 

16.41 – 16.51

Fjerde gin – (Warner Edwards Elderflower gin)

Personlig videohilsen fra destillatøren, Christian Wendelboe, der kort fortæller om ginnen, hvortil importøren bidrager med anekdoter og yderligere info, der måtte være.

 

16.53 – 17.10

Her er det muligt for smagerne at stille spørgsmål fra salen. Konferencier Nick Horup leder, og vi forbereder smagningens sidste tre gin.

 

17.12 – 17.22

Femte gin – (1528 Qahwa gin)

Personlig videohilsen fra destillatøren, Christian Wendelboe, der kort fortæller om ginnen, hvortil importøren bidrager med anekdoter og yderligere info, der måtte være.

 

17.24 – 17.34

Sjette gin – (Moletto gin)

Personlig videohilsen fra destillatøren, Christian Wendelboe, der kort fortæller om ginnen, hvortil importøren bidrager med anekdoter og yderligere info, der måtte være.

 

17.36 – 17.46

Syvende gin – (Njord Sloe gin)

Personlig videohilsen fra destillatøren, Christian Wendelboe, der kort fortæller om ginnen, hvortil importøren bidrager med anekdoter og yderligere info, der måtte være.

 

17.48 – 18.00

Det er muligt for smagerne at stille spørgsmål fra salen til smagningens tre sidste gin. Konferencier Nick Horup leder.

 

18.00

Samtlige ginstationer genåbner, og CANblau Tapasbar er ligeledes klar med flere tapas. Dagens DJ starter musikken.
Bar Platas ginflaskesalg starter til Danmarks bedste priser på dagen.

 

19.00 – 20.00

The Gin Swingers går på scenen og spiller blues/jazz.

 

20.00 – 20.30

Flair bartender går på og udfører et ”halsbrækkende” bartendershow.

 

20.30 – 22.00

The Gin Swingers går på scenen og spiller blues/jazz.

 

22.00 – 23.00

Aftenens DJ spiller indtil aftenens arrangement slutter.

 

23.00

Tak for i aften.

 

Praktiske informationer
Der er stadig mulighed for at købe billetter – www.barplata.dk eller www.verdensstorsteginsmagning.dk

Det sker Se alle

Udvalgte artikler Se alle

Tilmeld nyhedsbrev

Vi bruger cookies!

Her på sitet bruger vi cookies i forbindelse med bl.a. trafikmåling, for at kunne udvikle bedre og mere målrettede brugeroplevelser.

Ved at benytte sitet accepterer du brugen af cookies.

Læs mere om cookies her.

Accepter Forlad sitet