//Nyheder

VinDanmark får lov at blive: Det gamle bådværksted overlever – en lille oase består

Aarhus Kommune skal have ros for at bevare nogle af byens små åndehuller. Denne gang er det VinDanmark som undgår nedrivning. Så VinDanmark forbliver på Kystpromenaden i mange år endnu. VinDanmarks lokaler har gennem flere år været truet af nedrivning, da det nok ikke passende ind i stilen på Aarhus Ø. 

 

Der har været en stor støtte til, at VinDanmark skulle blive i lokalerne. Politikerne Hans Skou og Bünyamin Simsek er to af dem, som har kæmpet for bevarelsen af de gamle bådværksted, som nu huser den hyggelige vinbar. Ejerne af VinDanmark, Martin Tønnesen og René Connolly Vinding, er ovenud tilfredse og glade for afgørelsen. De lover, at der i fremtiden bliver endnu flere events og koncerter i vinbaren. Nu er perspektivet et helt andet, og fremtiden ser lys ud for VinDanmark.

Den tidligere havneingeniør, Holger Gebauer, ville uden tvivl have været en glad mand, hvis han vidste de gamle lokaler fik lov at bestå. Lystbådehavnen anså Holger Gebauer som ”sit Hjertensbarn”. Holger Gebauer var havneingeniør i Aarhus til udgangen af 1947. Vejen hed iøvrigt Mejlgrundsvej dengang, og ikke Kystpromenaden.

 

Se VinDanmarks website her:

 

Her kan du se de gamle billeder og tegninger af bådværkstedet og havnen:

 

 

 

 

 

Nyheder Se flere

Seneste artikler Se flere

Tilmeld nyhedsbrev