//Restaurant

Vinterferie i Aarhus: 8 spisesteder med møre bøffer og lækker steg til en god pris 

Til DinnerDays i vinterferien byder flere aarhusianske restauranter på saftigt oksekød til hovedret, når de serverer 3 retter fra 210 kroner (+ gebyr). Nyd et stykke oksesteg, eller sæt tænderne i en saftig oksebøf.

 

Striploin-steak på MASH, solbærbarbecueglaseret oksespidsbryst på Restaurant Gäst eller en ’go’ gammeldaws’ oksesteg på Marselisborg Havnekro. Mulighederne er mange, hvis du vil nyde et saftigt stykke kød i vinterferien.


22 restauranter i Aarhus inviterer nemlig indenfor under restaurantfestivalen DinnerDays, der afholdes fra d. 7. februar til d. 16. februar. Her kan du spise tre retter fra bare 210 kr. (+ gebyr), og flere restauranter har lækkert oksekød på menuen. 

MASH Århus

MASH står for Modern American Steakhouse, så her får du selvfølgelig serveret en saftig bøf, og du bestemmer selv tilbehør og sauce.

Også forretten består af lækkert kød, nemlig tatar af mørbrad med dertilhørende syltede svampe og Karl-Johan mayo. Til hovedret får du serveret New Zealand Striploin, græsfordret (250 gram), hvor du frit kan vælge mellem én sides eller én vegetables samt én valgfri sauce. Måltidet rundes af med MASH drømmekage med farin-skum, kokos og vaniljeis.

Køb billet her:



Café Faust

Ved åen kan du på Café Faust glæde ganen med en klassisk okseculotte og dens tro følgesvend bearnaisesaucen. 

På menuen er der koldrøget laks med dild mayo, rørt creme fraiche, agurk, rugbrødscrumble og urter til forret. Okseculotte, pommes fondant og bearnaisesauce til hovedret, og afslutningsvis mørk chokoladekage, chokolademousse, saltkaramel, nøddekrokant og mynte til dessert.

Køb billet her:

 

 

Marselisborg Havnekro

Med første parket til havet og den charmerende lystbådehavn kan du på Marselisborg Havnekro nyde en god ’gammeldaws’ oksesteg med klassisk tilbehør som hvide kartofler og peberrodssovs.  

 

Menuen begynder med en dejlig forret bestående af torskerillette serveret med kroens søde sennep, spæde salater, håndpillede rejer og dehydrerede tomater. Herefter følger en god ’gammeldaws’ oksesteg serveret med peberrodssovs, pocheret porrer, syltet rødløg og hvide kartofler. Og nu vi er ved det ’gammeldaws’, hvad skulle så være bedre end at slutte af med en klassisk æblekage med flødeskum, portvin, rasp og cremet vaniljeis.

Køb billet her:

 

 

Restaurant Gäst 

På Gäst er kokkene gode til at overraske med anderledes smagsoplevelser, og dette gør sig også gældende under DinnerDays, hvor der er solbærbarbecueglaseret oksespidsbryst på menuen.

Til forret serveres der t​​​​​ærte med jordskokker, brunet smør og sprød kylling. Til hovedret det solbærbarbecueglaserede oksespidsbryst, syltede bær og en variation af løg, og sidst men ikke mindst en blød brownie, vaniljeis, nødder og chokolademousse til dessert.

Køb billet her:

 

 

Restaurant L’øst

På Restaurant L’øst forkæler de deres gæster med et ordentligt stykke kød i form af Angus ribeye. Kødet kommer fra dansk, fritgående Anguskvæg, som er kendt for kvalitetsegenskaber som mørhed og fedtmarmorering. 

Til forret byder L’Øst op fransk løgsuppe med crouton, gruyere og citrontimian. Efterfølgende serveres den førnævnte danske Angus ribeye med dertilhørende beder, persille, madeirasauce og røget marv. Til slut er der ’snebold’ af kirsebær sorbet, vanilje og hvid chokolade.  

Køb billet her:

 

Restaurant Martino

Med udsigt over Aarhus Bugten kan du på Restaurant Martino nyde helstegt oksemørbrad med et væld af lækkert tilbehør som kartoffel kompot, cremet parmesan og syltet selleri.

Forretten byder på skindstegt kulmule serveret på en bund af cremet risotto med fermenteret hvidløg, bagte tomater og marinerede spæde urter. Herefter er der helstegt oksemørbrad serveret med aromatisk kartoffel kompot, syltede selleri, glaserede grønne bønner, cremet parmesan og kraftig sauce med varme krydderier. Efter to solide retter serveres en luftig og sprød Pavlova med creme chantilly, appelsinsorbet og et strejf af estragon.
 
Køb billet her:

Retour

På bøfrestauranten Retour har de helt styr på bøfferne, så til DinnerDays forkæler de med et stykke oksekød med sprøde fritter og bearnaisesauce. 

På menuen er der rørt tartar af vesterhavstorsk, peberrod, creme og lime til forret, hvorefter der til hovedret bydes på okse, pommes frites, bearnaisesauce og grønsalat. Herlighederne rundes af med profiteroles, vaniljeis og chokoladesauce.

Køb billet her:

 

Restaurant APART

Der er fokus på bæredygtighed og økologi hos Restaurant APART, så til DinnerDays får du serveret smagfuld dansk, økologisk okse.  

Forretten består af gravad torsk med peberrod, selleri og dild, mens hovedretten byder på dansk øko okse med rødbeder, ristet malt og sauce med sichuanpeber. Og så er der creme fraiche mousse med havtorn og bagt hvid chokolade til dessert.

Køb billet her:

 

 

Restaurant Se flere

Seneste artikler Se flere

Tilmeld nyhedsbrev